Looiersweg 2E    5131 BE AlphenM. +31 (0)6 3000 3012

Houtsoorten

Grenen is een naaldhout en daarmee een zachte houtsoort. Het wordt meestal afgelakt met een blanke lak, zodat de kleur en de nerf van het hout zichtbaar Grenen wordt veel gebruikt voor het fabriceren van meubels,vloeren, trappen en kozijnen.Grenen kan (door invloed van het licht) verkleuren.
Beuken is een harthoutsoort ,dat een gelijkmatige structuur laat zien met weinig tekening, en het heeft een fijne nerf. Het wordt meestal afgelakt met blanke parketlak. Er zijn twee varianten: gestoomd en ongestoomd. Het wordt veel toegepast in moderne trappen. Gestoomd beuken krijgt door het stoomproces een egale zalmroze kleur, en is goed te bewerken. Ongestoomd beuken heeft een crème-wit kleur, en soms bevat het hout een natuurlijke rode tint.
Eiken is een van de meest gebruikte en bekendste houtsoort. Het is populair omdat het hout sterk en hard is, en toch makkelijk te bewerken. Eiken is een tijdloze harthoutsoort en het heeft een rustige gelijkmatige nerf, die afhankelijk van de gekozen afwerklaag kan variëren van licht/geelbruin tot donkerbruin van kleur.Eiken wordt veel gebruikt voor vloeren en interieur. Het is te gebruiken in bijna alle stijlen zoals b.v. klassiek of juist heel modern.